lauantai 20. maaliskuuta 2010

RUSSIAN DX CONTEST

Kuva ei ole ajantasainen, mutta kelvannee...

Tänä viikonloppuna kilpaillaan RDXC-kilpailu. On siellä tiimellyksessä myös OH5Z mukana Karin, OH5WH toimesta 14MHz single-band/mixed mode luokassa. Mielenkiinnolla odotan mitkä ovat Karin kokemukset ja tuntemukset tuosta kilpailusta. Linkki: http://www.oh5z.com/

Aasinsillan kautta päästään jämävitsien kaatopaikalle, josta löytyi seuraava tarina:
(Tapahtumapaikka ja -aika, jossakin Neuvostoliitossa, joskus 1970-luvulla.)

NL:ssa huolehdittiin kansalaisten korkean henkisen sivistystason ylläpitämisestä mm. ilmaisen koulutuksen ja vapaaehtoisen valistustyön menetelmin. Tämä arvokas sivistystyö alkoi jo lastentarhaiässä, jonka seurauksena kouluun mentyään lapset osasivat jo vastata yksinkertaisiin kysymyksiin, kuten esim. "Kuka oli neuvostovaltion perustaja?", tai "Mikä teki Stalinista kuuluisan?", tai "Mitä tehdään Moskovan Kremlissä?"

Eräs perheenisä halusi poikansa olevan hieman etevämpi kuin muut.
Niinpä hän koetti opettaa kersalle mitä yhteyksiä on peruskäsitteillä kuten Puolue, Neuvostovalta, Isänmaa ja Kansa...

"Ajattelepa nyt esimerkiksi että minä olen Puolue, isoisä tuossa on Neuvostovalta, äiti on Isänmaa ja sinä olet Kansa. Ymmärrätkö nyt mistä on kysymys?"

Kun oppi ei tuntunut menevän perille, otteet kovenivat. Isä telkesi eräänä iltana oppitunnin päätteeksi kovakalloisen poikansa makuuhuoneen komeroon. "Etkä saatana tule sieltä ulos ennenkuin annan luvan!" Avaimenreiästä sentään pilkotti pieni valonsäde, niin ettei aivan pilkkopimeässä tarvinnut tulevan työnsankarin kärvistellä.
Isoisä meni nukkumaan...

Ilta kului, ja kohta alkoi normaaliin avioelämään kuuluva pirullisen kiihkeä eroottinen meno... kuudennen aktin jälkeen, hieman levähdettyään isä havahtui, missäs poika - komerossako?
Miten tämä nyt näin unohtui, anteeksi lapseni, ei ollut tarkoitus...
Poika kömpi komerosta, kirkkain silmin, ja sanoi:

"Nyt ymmärrän mistä opetuksessasi on kyse!"

"Neuvostovallan nukkuessa Puolue raiskaa Isänmaata, Kansan seuratessa tapahtumia avuttomana!"
Tarkempaa tietoa tämän oppimistapahtuman jatkosta ei ole aikakirjoista löytynyt. Kuka tiennee, vaikka olisi ydinfyysikoksi päätynyt? Eipä silti, moni iskurityöläinen on tehnyt soman tilin esimerkiksi Petroskoissa "Punaisen Lokakuun" kolhoosissa "Leninin Kanalan" ensimmäisenä lypsäjänä...

73, Kari OG5M






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti